Image1\

Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Ajándékozzon autizmussal élő emberek által készített igényes, jó minőségű kézműves tárgyakat!

 Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület

Árkategória: Kerámia: 300 – 2000 Ft
Szőtt termékek: 500 – 3000 Ft
Elérhetőségek (ahol a rendelést meg tudják beszélni): 5530 Vésztő Toldi u. 9/b vagy
Berke Istvánné 0620/9912850
06-1-354-10-73 / 06-40-200-821

 Szőnyegszövés:
A szőnyegszövéshez összetett kézimunka szükséges egy-egy késztermék előállításánál. A fiatalok szépen megtanulták ezt a folyamatot. Mára már igényes, jó áron eladható termékek születnek. Három paraszt szövőszéken és négy álló kereten készülnek a szebbnél szebb szőnyegek. Városi, megyei versenyeken kiváló minősítést szereztek, sőt országos I. helyezéssel is büszkélkedhetnek.


Agyagozás:
Ez a munka is kiválóan alkalmas arra, hogy erősítse a testi-lelki funkciók jó működését, hiszen a szem – kéz összehangolt munkája mellett, az alkotó fantáziára is szükség van. A munkavégzés fázisait képesség szerint bontjuk szét, így mindenki szerez örömöt és sikerélményt. Az agyagozó műhely jól felszerelt, az elmúlt évben egy nyomdai készletet is sikerült vásárolnunk, mely az elkészített tárgyak díszítésében új színt hozott az egyszerűségével és eleganciájával.
Egyesületünk 2006 júliusától kezdve biztosítja a lakóotthonban élő és a nappali ellátásban részesülő fiatalok részére az intézményen belüli szociális foglalkoztatást. Azok részére, akik nem tudnak többórás munkavégzésben részt venni, megszerveztük a szocioterápiás foglalkozásokat.