Image1\

Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

A Szimbiózis Alapítvány sajtóközleménye

Új, országos program indul a fogyatékossággal élők mindennapjainak megismertetésére

Az Auchan nemzetközi alapítványa támogatja a különleges erdei iskola elindítását

 

Miskolc, 2013.03.07. – A miskolci Szimbiózis Alapítvány az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával programot indít „Baráthegyi Erdei Iskola" elnevezéssel. Az Auchan nemzetközi alapítványa év elején bírálta el a beérkezett pályázatot, a program elnyerte a zsűri tetszését. Az adomány átadására, az adomány összegének kihirdetésére és a program bemutatására március 12-én kerül sor. A programban országosan 5 iskolai csoport, mintegy 120 tanuló vehet részt ingyenesen.

 

 

A Szimbiózis Alapítvány Miskolc- diósgyőrben működteti a Baráthegyi Majorságát. Az 5 hektáros öko-parkban szélkerék húzza fel a vizet a kútból, a kerti tó, fóliasátor, üvegház mellett istálló (kecske, szamár, ló, disznó, baromfiudvar) és manufaktúra (sajtkonyha, kenyérsütő kemence, asztalosműhely, gyertyaöntő-, nemezelő-, papírmerítő műhelyek) található, ahol fogyatékossággal élők dolgoznak. Aktuális kihívás az értékteremtő munka bemutatása, valamint a célcsoport integrációs törekvéseinek gyakorlatorientált megvalósítása.
A nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány az Auchan csoport 50. születésnapja, 2011 óta évente több projektet is támogat abban a 12 országban, ahol az Auchan csoport jelen van. A támogatás az Auchan Alapítvány képviselői által javasolt, egyenként változó, több ezer eurós összeg, melyet egy szakmai zsűri ítél meg. Az alapítvány célja, hogy az Auchan csoport fenntartható fejlődés értékeivel megegyező célokért küzdő alapítványok tevékenységét felkarolja, hogy működésükkel a társadalomban minél érzékelhetőbb, pozitív változásokat érjenek el.
A megoldandó társadalmi probléma
A fogyatékossággal élő emberekkel szemben olykor elutasító a többségi társadalom, melynek oka az információ- és a személyes tapasztalat hiánya. A mai magyar társadalomban még mindig sok a félelem és a bizonytalanság a fogyatékossággal élőkkel kapcsolatban. A toleranciát, együttműködést nem lehet formális iskolai keretek között elsajátítani, pozitív, személyes élményekre, tapasztalatokra van szükség ezeknek a képességeknek a megszerzéséhez.
A megoldás
A projekt során létrejövő Baráthegyi Erdei Iskola egy olyan hely, ahol a sérült és egészséges emberek tartalmas, értékteremtő együttléte biztosított. A program bemutatására március 12-én kerül sor.
További információ:
Szimbiózis Alapítvány
Szakács Mónika (nemzetközi referens)
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
mobil: 06-30-647-3789
Auchan az Ifjúságért Alapítvány
Gillemot Katalin, fenntartható fejlődés és kommunikációs igazgató
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tel: 06-23-886-397