Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Kalán Néni Kiskulcsa a Pihenőkerthez Erdei Iskola Közhasznú Autista Alapítvány

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: Kalán Néni Kiskulcsa a Pihenőkerthez Erdei Iskola Közhasznú Autista Alapítvány
Címe: 5920 Csorvás, Tanya 406.
Telefonszáma: 06-66-258404
Honlap címe:
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Manfreda Teréz Klára
Kapcsolattartó
Neve: Paksi Pálné
Címe: 5920 Csorvás, Rákóczi u. 8.
Telefonszáma: 06-66-258404, 06-30-9826686
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagszervezet bemutatkozása:

„Mi tízen élünk Kalánnéni Kuckójában, alkotunk a Foglalkoztatóban, dolgozunk a Pihenőkertben. Autista és más fogyatékkal élő fiatal – felnőtt emberek vagyunk, ugyanolyan vágyakkal, élni akarással, mint segítő társaink, talán kicsit lassabban, de ugyanolyan nyitott, tiszta szívvel!”

 

Az alapítvány célja segíteni az autista fiatalokat, hogy ki-ki a maga adottságai, képességei szerint érezhesse, megélhesse emberi értékeit. Megpróbálja támogatni, formálni egy személyre szabott élet kialakítását, s annak megélését. Három fő terület a biztosítéka fiataljaink nyugodt, önálló tevékenységének, szükségleteik megfelelő körülmények között történő ellátásának, munkavégzésüknek, a pihenés, a tanulás, valamint a társas kapcsolatok megélésének:

 

Kalánnéni Kuckója Lakóotthon:10 fő autista és más értelmi fogyatékkal élő fiatal, felnőtt korú személy lakhatását biztosító épület és segítő személyzet.

Kalánnéni Pihenőkertje:kertészeti munkahely, valamint családi összejövetelek, baráti rendezvények, sportjátékok helyszíne. Cél: a társadalmi kapcsolatok kiépítése, tapasztalatgyűjtés, párválasztás segítése.

Kalánnéni Foglalkoztatója:intézményen belüli szociális foglalkoztatás – munka-rehabilitációs tevékenység által fiataljaink foglalkoztatása. Cél: a meglévő készségek fejlesztése, új ismeretek szerzése.

 

„Ha Csorváson jár, látogasson meg minket! Nagyon örülünk, ha vendég érkezik, büszkén megmutatjuk otthonunkat, kézműves tudásunkat, csodálatos Pihenőkertünket. Reánk duplán érvényes: aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, - csak mi így MONDJUK: aki a virágot szereti, mindenki életét szebbé teszi!”