Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Esőemberke Alapítvány a Vas Megyei Autistákért

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: ESŐEMBERKE ALAPÍTVÁNY a Vas Megyei Autistákért
Címe: 9700 Szombathely Bádonfa u. 15.
Telefonszáma: +36-94-787-085
Honlap címe: http://esoemberke.hu/
E-mail címe:  
Elnöke: Nádorné Vörös Ibolya
Kapcsolattartó
Neve: Nádorné Vörös Ibolya 
Címe: 9700 Szombathely Bádonfa u. 15. 
Telefonszáma: +36-70-709-2010 
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Tagszervezet bemutatkozása:

Az Esőemberke Alapítvány 1997-ben jött létre szülői kezdeményezésre. A szervezet érdekvédelmi tevékenységének is köszönhető, hogy a gyermekek számára az iskolákban elindulhattak Szombathelyen és Kőszegen a speciális autista fejlesztő csoportok.

Fő célok: Vas megyében autizmussal élők és családjuk összefogása, rehabilitációjuk támogatása, életminőségük javítása és érdekvédelme. Több mint 100 családdal tartunk kapcsolatot tanácsadással, információkkal, képzésekkel, szülőtréningekkel.

A Holnap Háza Lakóotthont hosszú évek munkájának eredményeképpen 2009-ben megnyitottuk, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. A kertvárosi övezetben felépült intézményben 10 fő autista, illetve értelmi sérült felnőttnek biztosítunk családias környezetben lakhatást, fejlesztést, munka jellegű és szabadidős tevékenységeket.

A majorsági gazdálkodás megalapozását szolgálta a gyümölcsös telepítése, mintegy 1000 m²-es veteményes kialakítása, elkészült a gazdasági műhely, szerszám, terménytároló, megkezdődött a levendula termelés és feldolgozás.

2015 újabb mérföldkő a Ma Háza Foglalkoztató felépítése uniós pályázati támogatással. Akkreditált foglalkoztatás keretében 20 fő autista, illetve megváltozott munkaképességű személy dolgozhat. Fő tevékenységek a gyógynövény termesztés és feldolgozás, csomagolási munka és nyomdai szolgáltatások.

Kapcsolatok:

Civil Kerekasztal – Szombathely

CÉHÁLÓZAT Egyesület

Autisták Országos Szövetsége

Autista Majorságok Hálózata