Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány
Címe: 3527 Miskolc, Augusztus 20 út 12.
Telefonszáma: 46/357-637 30/406-51-59
Honlap címe: http://www.szimbiozis.net/
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Jakubinyi László
 
Kapcsolattartó  
Neve: Anda Szilvia
Címe: 3527 Miskolc, Augusztus 20 út 12.
Telefonszáma: +36 30 453 8192
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagszervezet bemutatkozása:

A Szimbiózis Alapítvány 1999 végén azzal a céllal jött létre, hogy peremhelyzetű sérült emberek oktatását, nevelését, társadalmi integrációját támogassa. A célcsoportot elsősorban értelmileg és halmozottan akadályozott fiatalok képezik, akik tartós, „szimbiotikus” támogatást igényelnek. Alapítványunk számos szolgáltatással próbálja segíteni a rászorulókat és családjukat.

 

Szimbiózis Alapítvány Habilitációs Központ

1. számú telephely: 3528 Miskolc, Forgács u. 18.

A volt iskolaépület átalakításával és hozzáépítésével létrehoztunk egy 40 fős, értelmi fogyatékosok napközi otthonát, valamint egy 12 fős lakóotthont.

A habilitációs központunkban több mint öt éve folyik a kézműves termékek gyártása. A decupage technikával, üvegfestéssel, gyöngyfűzéssel készült termékek jótékonysági vásárokon kerülnek értékesítésre, a befolyt összegből az újabb termékek alapanyagait vásároljuk meg.

 

Szimbiózis Alapítvány Rehabilitációs Majorság

2. számú telephely: 3535 Miskolc, Ibolya u. 41.

Miskolc diósgyőri városrészében, a Bükk keleti kapujánál a Baráthegyen működik majorságunk. Itt már több éve folyik fejlesztő munka, illetve fogyatékos embereknek betanító jellegű képzéseket is tartunk. A 2008 decemberében átadott lakóotthonunkban 12 fő értelmi sérült és autista személy bentlakása biztosított.

Alapítványunk 2004-ben kezdte meg kertészeti tevékenységét. Többhektáros területünkön zöldség- és gyümölcstermesztés folyik. Önálló munkacsoportot alkotnak a biogazdák, akik valójában kertészeti feladatot látnak el. Elsődleges feladatuk a főzőkonyhára való termelés, valamint a parkgondozók részére palánták előállítása.

Szintén öt éve működik a parkgondozási tevékenység. Az első időszakban az infrastruktúra megteremtése és a lepusztult kert újjáépítése volt a kiemelkedő feladat.

A majorság másik szerves egysége az állattartás. Istállónkban tartunk kecskéket, nyulat, szamarat, tehenet és lovat. Az állatgondozók feladata az állatok etetése, legeltetése, almozása, ápolása, a kecskék és a tehén fejése, a tej előszűrése, illetve átadása a konyhának.

A konyha létrehozása 2009-ben valósult meg, itt naponta 150 adag ételt készítenek. Nemcsak az ételek minőségét, de a gyors házhozszállítást is biztosítjuk.

Elvünk az önfenntartás és önellátás, így ebbe az irányba is elindítottuk a fejlesztéseket. A faműhelyben az erdőgazdálkodás során kitermelt fákból kerítések és padok készülnek, ez megalapozta az asztalosműhely iránti igényt. A tereprendezés és birtokgondozás két saját kivitelezésű feladat megoldására sarkallt. Mára a dróthálószövő és a térkő gyártó műhely naponta 10 m drótháló és 5 m2 térkő termelésére képes.

Baráthegyi Farm Panzió

2009-től a gyönyörű környezetben lévő Baráthegyi Farm Panzió a Lakóotthon tetőterében kialakított szálláshelyeken aktív üdülési lehetőséget kínálunk fogyatékosságal élők és egészségesek számára egyaránt.

Erdei iskola

Az erdei iskola eddig nyári gyakorlatra és iskolakerti, tankerti gyakorlatra korlátozódott, melyet az igények alapján továbbfejlesztettünk. Az elmúlt hónapban már egy 18 fős iskolás csoport részt vett az erdei iskola programban. Pozitív élményekkel távoztak és ígérték, hírünket viszik. 2010-re már több csoport érkezése tervezett és a nyári táborok is szervezés alatt álnak.