Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Élettér Alapítvány

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: ÉLETTÉR ALAPÍTVÁNY
Címe: 2083 Solymár , Árok U. 5/B
Telefonszáma: 06 70 953 59 03
Honlap címe:
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Szabóné Nagy Erika
Kapcsolattartó
Neve:  Szabóné Nagy Erika
Címe:  2085 Pilisvörösvár, Ady E. u. 1.
Telefonszáma:
E-mail címe:

Tagszervezet bemutatkozása:

Alapítványunk 2000. december végén nyert bejegyzést a Pest Megyei bíróságon.
Kuratóriumunk öt tagú: autista gyermeket nevelő szülőkből és nagy tapasztalatú, fejlesztő gyógypedagógusokból áll. Küldetésünk: lakó - és foglalkoztató otthon létrehozása autizmussal élő fiatalok részére, akik kikerülve az általános iskolás korból, ma még nagyrészt speciális ellátás nélkül maradnak. Néhány ilyen otthon ugyan már működik az országban, néhány pedig a megvalósulás valamilyen stádiumában van, de a segítség nélkül levő családok száma igen nagy. Ők nem tudják elhelyezni autizmussal élő, nagykorú gyermeküket, valamelyik szülőnek otthon kell maradnia vele. De nyomasztó az a tudat is, hogy mi lesz gyermekük sorsa, ha már a család nem tudja őt ellátni, mert a szülők nem élnek . Célunk ezért olyan otthon létrehozása, amely mindenben megfelel az autizmussal élő ember igényeinek: nemcsak lakást és ellátást, hanem a személyiség - megtartó cselekvés, elfoglaltság lehetőségét is biztosítja.
 
Munkánk három vonalon fut :
1. A lakóotthon - projekt előkészítése;
2. Az autizmussal élő gyermekek támogatása , fejlesztési lehetőségeik bővítésével Budapesten , a III. ker. Szellő utcai Általános Iskola speciális csoportjának támogatása mellett, ettől az évtől a pilisvörösvári ÉNO- ba járó autizmussal élő fiatalokat is segítjük;
3. A hozzánk forduló családok számára információk közvetítése az évek során kialakult adatbázisból.