Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Ferences Rendi Autista Segítő Központ (ASK)

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: Ferences Rendi Autista Segítő Központ (ASK)
Címe: Központ: 3200 Gyöngyös, Barátok tere 2.,  Lakóotthon: 3281 Karácsond, Jókai út 1615/3 hrsz.
Telefonszáma: Központ: 37/500-417, Lakóotthon: 37/322-867
Honlap címe: www.autista.hu
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fenntartó: Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány
 
Kapcsolattartó  
Neve: Kis Erzsébet, intézményvezető, Kakuk-Hegyi Barbara lakóotthon vezető
Címe:  
Telefonszáma: Központ: 37/500-417, Lakóotthon: 37/322-867
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagszervezet bemutatkozása:

2008. május elején nyílt meg az intézmény lakóotthona, Gyöngyöstől 12 km-re, Karácsondon . Lakóotthonunk 10 férőhelyes intézmény, ahol a 16. életévüket betöltött autizmussal élő fiatalok ellátását biztosítjuk, 5 db kétágyas szoba, fürdőszoba, mosókonyha, nappali, étkező, konyha és terasz áll az ellátottak rendelkezésére. A lakóotthon feladata, hogy az önkiszolgálásra részben képes, de felügyeletre szoruló, autizmussal élő felnőttek részére biztosítson életkoruk, egészségi állapotuk és önellátásuk mértékének megfelelő, egész életen át tartó ellátást, lakhatást.

Az ASK lakóotthonának a feladata az autizmussal élő felnőttek élethosszig tartó ellátása, képességeiknek megfelelő foglalkoztatása, önálló életvitelében, pénzkezelésben való segítése, szükség esetén ápolása az autizmusban elvárt megfelelő segítségnyújtással.

Lakóotthonunkban igyekszünk családias, meleg hangulatú légkört teremteni, a település életében aktívan részt venni, egyéni igények szerint biztosítani a szabadidős tevékenységeket lakóink számára. Az itt élő fiatalok heti rendszerességgel vesznek részt masszírozáson, gyógytornán, zenefoglalkozások, kirándulni, könyvtárba, misére járnak.

A Lakóotthonban élő tíz fiatalból öten akkreditált munkahelyen dolgoznak, kisegítő mezőgazdasági munkákat végeznek. Egy fiatal fejlesztő foglalkoztatásban vesz részt, a többi ellátott foglalkoztatását a lakóotthon végzi.