Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány
Címe:  5600 Békéscsaba, Kereki sikátor 11.
Telefonszáma: +36 30 555 9345
 Honlap címe: www.autpont.hu
 E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 Elnöke: Szántó Tamás
   
 Kapcsolattartó  
 Neve: Szántó Tamás 
 Címe: 5600 Békéscsaba, Kereki sikátor 11.
 Telefonszáma: 06/30 555-9345
 E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Tagszervezet bemutatkozása
 

Az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány 1999-ben alapított, békéscsabai székhelyű közhasznú szervezet. Feladata a térségben élő autista gyermekek és családjuk életvitelének közelítése egy természetes életformához.Az AUT-PONT Alapítvány arra törekszik, hogy programjaival, kapcsolataival, naprakész információival, szolgáltatásaival e sajátos helyzetben nevelkedő gyermekek, fiatalok, illetve családjuk életét könnyítse.


Az AUT-PONT Alapítvány fő célja minden autizmussal élő korosztály számára speciális, teljeskörű gondoskodást biztosító segítő szolgálat létrehozása és működtetése.


Az alapítvány szolgáltatásait az elmúlt időszakban 189 környékbeli érintett család vette igénybe. A könnyű elérhetőségű, szabadidős és terápiás programok folyamatos működtetéséhez szükséges forrásokat pályázati támogatások, valamint gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek adományai biztosítják.


A szervezet székhelye a Békéscsabán, a Kereki sikátor 11. számú ingatlanban található AUT-KÖZ-PONT. A saját tulajdonú 392 m2 alapterületű ingatlanrészben működik a programszervező és segítő központ.

Az AUT-KÖZ-PONT Fogyatékosok Nappali Intézményében 20 autizmussal, illetve halmozott fogyatékossággal élő, 3. életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes vagy önellátásra képes, felügyeletre szoruló személy szociális és mentális támogatását biztosítjuk. Az AUT-KÖZ-PONT-ban 5 autizmussal élő, 16. életévét betöltött fiatal munka-rehabilitációs programban vesz részt.


A TÁM-PONT Támogató Szolgálat 30 autizmussal élő szociálisan rászorult személyt segít:
személyi segítéssel, szállítással, tanácsadással.