Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Mit tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány
Címe: székhely: 9024 Győr, Bartók Béla u. 38./ Telephelyei:Autista Lakóotthon 9098 Mindszentpuszta, Ady Endre u. 3, Kézművesek háza 9098 Mindszentpuszta, Rákóczi u. 56.
Telefonszáma:  +36 30 4696527
Honlap címe: http://mittehetnek.hu/
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Szigeti Lászlóné
 
Kapcsolattartó  
Neve: dr. Zakár Andrásné elnökhelyettes, intézményvezető
Címe: Autista Lakóotthon 9098 Mindszentpuszta, Ady Endre u. 3. 
Telefonszáma: +36 30 4696527
E-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagszervezet bemutatkozása:

 

A Mit tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány elsődleges feladata az autizmussal élő személyek életminőségének javítása, ezért az Alapítvány 2 területen foglalkozik a felnőtt autistákkal, egyrészt Autista Lakóotthonában, másrészt a Kézművesek házában.

 

A mindszentpusztai Autista Lakóotthona 2007. márciusában nyitotta meg kapuit mintegy 4000 m2 területen.

Lakóink korösszetétele 30 évestől az 50 évesig terjed, lakóink többsége aspergeres autista.

Ellátotti létszám 9 fő, ebből 8 fő autista, 1 fő értelmi fogyatékos.

 

A lakóotthon 11 szobás, 11 fő befogadására alkalmas lakóotthon, ellátottaink a szobáikat egyedül birtokolhatják. Két szobához tartozik egy közös fürdőszoba,WC.

A szakosított ellátáson belül közfeladatot látunk el, autisták részére ápoló-gondozó célú lakóotthon és un.”autifarm”, azaz autista majorság vagyunk. Fiataljaink részt vállalnak a majorsági előkészítő munkákban és a betakarításban, sőt napi szinten az állatgondozás terén.

Majorsági részünk a lakóotthon területén helyezkedik el mintegy 2000 m2-en, ahol a fóliasátorunk 250 m2, melyben paprikát, paradicsomot, uborkát termesztünk. A palántának való magokat ellátottaink ültetik a cserépbe. Szabadföldi területünkön 250 m2-en konyhakerti zöldségtermesztés folyik.

A gyomlálás, öntözés, betakarítás a terápia része, tehát Fiataljaink közül a többség ezen munkálatokba is besegít.

 

Az alapítvány 2015 novemberétől új munkahelyet hozott létre "Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése" című pályázati kiírás keretében. Vesszőfonó és szönyegszövő foglalkoztató műhely létesítése valósult meg Mindszentpusztán a Kézművesek Házában, amelynek elsődleges célja az aktív korú autizmus spektrum-zavarral élő, valamint az egyéb aktív korú megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztathatóságának növelése, ezzel segítve társadalmi és munkaerő-piaci integrációjukat, a társadalmi életben való aktív részvételüket. A foglalkoztatás keretében 10 főnek biztosítunk munkát, közülük 5 fő autista. A munkahely területén vessző ültetésével, aratásával, hántolásával, osztályozásával is foglalkozunk.       

 


Tagszervezet bemutatkozása:

 

A Mit tehetnék Érted? Autista Otthon Alapítvány elsődleges feladata az autizmussal élő személyek életminőségének javítása ezért az Alapítvány 2 területen foglalkozik a felnőtt autistákkal, egyrészt Autista Lakóotthonában, másrészt a Kézművesek házában.

 

A mindszentpusztai Autista Lakóotthona 2007.márciusában nyitotta meg kapuit mintegy 4000 m2 területen.

 Lakóink korösszetételük 30 évestől az 50 évesig terjed, lakóink többsége aspergeres autista.

Ellátotti létszám 9 fő, ebből 8 fő autista 1 fő értelmi fogyatékos.

 

A lakóotthon 11 szobás, 11 fő befogadására alkalmas lakóotthon, ellátottaink a szobáikat egyedül birtokolhatják. Két szobához tartozik egy közös fürdőszoba,WC.

A szakosított ellátáson belül közfeladatot látunk el,autisták részére ápoló-gondozó célú lakóotthon és un.”autifarm”, azaz autista majorság vagyunk, Fiataljaink részt vállalnak