Hírlevél feliratkozás
Támogatók

fszk 2 aosz

 

 

 

Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete

Tagszervezeti adatlap
Tagszervezet
Neve: Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete
Címe:

8074 CSÓKAKŐ, Móri utca 057/10. hrsz.

Telefonszáma: 06 22 786 788
Honlap címe:
E-mail címe:
Elnöke: Zarándok Jánosné
Kapcsolattartó
Neve:
Címe:
Telefonszáma:
E-mail címe:

Tagszervezet bemutatkozása:

Az Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete 1991-óta vesz részt az autista gyermekek és fiatalok ellátásának támogatásában.

A szervezetet a szülők azzal a nem titkolt szándékkal hozták létre, hogy biztosítani tudják gyermekeiknek az olyan egyszerű jogokat mint a tanulás vagy a munka.

Az Egyesületfő célja autizmus spektrum zavarral élő gyermekek, fiatalokfejlesztésének támogatása, érdekképviselete, foglalkoztatási és lakhatási gondjaiknak enyhítése- megoldása.Jelenleg 70 család érdekképviseletét látjuk el, 24 iskolás, 10 óvodás és 18 felnőtt korú autizmussal élő személy részére nyújtunk szociális, oktatási, rekreációs valamint érdekképviseleti szolgáltatást.Csókakőn működtetjük autista majorságunkat, ahol jelenleg 39 munkatársat - közöttük 14

autizmussal élő fiatalt -foglalkoztatunk.A majorságban kézműves műhelyek, konyha,kertészet működik jelenleg. A településen fenntartunk egy virág-ajándék boltot, ahol a farmon előállított termékeket értékesítjük. Legfontosabb feladatunk hogy az autista fiatalok, felnőttek számára biztos, kiszámítható, emberhez méltó, a munka által önfenntartó vagy részben önfenntartó jövőt kínáljunk az esélyegyenlőségjegyében.

 

Lakóotthonunk 2008. szeptember közepére készül el, itt 14 autizmussal élő fiatal éli majd mindennapjait.

 

Az idei évtől nyaranta tábort működtetünk, valamint lehetőség nyílik iskolai csoportok fogadására,hogy a majorsági életet megismerhessék természetesen az integráció jegyében.